Alle nyheter

• Skolestarterne med historisk 17. mai- markering på Skistua 15. mai 2020

Hvert år bruker vi å varme opp til 17. mai med å feire dette med barn, ansatte, foreldre, besteforeldre og andre inviterte i barnehagen. I år ble opplegget noe annerledes på grunn av covid-19 og restriksjonene på å være mange mennesker samlet.

5-6 åringene våre valgte å dra på aketur til Skistua ved Gråkallen. Bymarka i full vinterprakt gav barn og voksne en 17. mai- markering vi aldri vil glemme! Kakao og varme pizzasnurrer kom godt med.

• Ledige plasser for barn født i 2019 28. april 2020

Hovedopptaket av barn for høsten 2020 er stort sett ferdig. Vi har imidlertid fremdeles ledige plasser for barn født i 2019. Søk plass i Bergheim barnehage via Trondheim kommunes nettportal; https://www.trondheim.kommune.no/tema/barnehage/barnehageplass/#heading-h2-1

Ta kontakt med Torstein på 970 61 266.

• Pannekakedagen med Sylvis vri 25. februar 2020

I anledning pannekakedagen serverer Sylvi grove gulrotpannekaker stekt på takken. Som tilbehør får barna finrevet gulrot og eple, med crispisalat, rømme og spekeskinke. Et godt alternativ til fet- tirsdagen!

• Vi feirer samenes nasjonaldag 6. februar 2020

Sjette februar feiret vi samenes nasjonaldag i barnehagen. Vår egen Marthe stilte i sin nydelige kofte og Trond ledet en legendarisk fellessamling. Marthe hadde lært barna sanger på samisk, Trond fortalte samisk historie krydret med bilder og film. Etterpå lagde han «joikakake», før det ble lassokasting på reinen (Torstein) til slutt. Sylvi serverte finn- biff til lunsj, og til ettermiddagsmåltidet ble det servert deilig samisk festbrød med ost. Gratulerer til Marthe og alle samer!

• Et herlig viltmåltid 25. desember 2019

Odin og pappaen har vært på fuglejakt flere ganger denne høsten. Gleden var stor da pappa Per Øyvind spurte om vi ville lage mat til barna av noen av fuglene de hadde skutt. Førskolegruppa fikk være med da Sylvi slaktet rypene og gjorde klar filetene til videre tilberedning. I tillegg til ryper, fikk vi også stokkand, skarv og bryst av ærfugl. Et herlig måltid til barna og de voksne på Odins avdeling!

• FN-dagen ble behørig markert 24. oktober 2019

FN- dagen ble behørig markert torsdag 24. oktober. Vi hadde fint besøk fra Granåslia barnehage og fellessamling med alle barn, voksne og besøkende. Førskoleklubben sang «Vi- sangen» og Trond tok oss med på en beretning om FN, vennskap, og andre viktige elementer i Barnekonvensjonen. Bergheim har 12 nasjonaliteter representert i barnegruppa. Disse har blitt markert denne uka.

• Velkommen til nytt barnehageår! 5. august 2019

Barnehageåret 2019-2020 er i gang, og vi ønsker nye og gamle familier velkommen!

Vi har gjort noen endringer på avdelingene. På storbarnsavdelingene er alle førskolebarna samlet på en avdeling, og den andre storbarnsavdelingen fungerer mer som en mellomavdeling dette året. Vi har rullert en del på personalet, tillegg til at vi har tre nyansatte. De nyansatte er Bjørn Olav Skei, barnehagelærer, Marthe Utsi, assistent og Vilde Vartdal Halse, barnehagelærer.

Vi gleder oss til å bli kjent med nye barn og foreldre. Velkommen og lykke til med oppstarten! 🙂

• Vi har hatt besøk av teaterforestillingen «Fisken og plasten» 8. april 2019

I forbindelse med miljøarbeidet vårt gjennom Grønt Flagg, hadde vi besøk av teaterforestillingen «Fisken og plasten». Den tematiserer hva som skjer med fiskene når vi kaster plast og søppel i havet. En imponerende forestilling som fengslet både små og store i publikumet. Kjempegøy og lærerikt!

• Bergheim barnehage feiret 15 årsdag! 1. april 2019

Fredag 29. mars feiret Bergheim 15 årsdag. Storstilt fellessamling, hvor blant annet Kari gikk av med seieren i kakespisekonkurransen over karene.

Barna fikk servert sukkerfrie pannekaker til lunsj, samt fruktsalat og champagne(brus) på ettermiddagen. Feiringen bestod også av såpebobledisco som nesten løftet taket i barnehagen. Minneverdig dag for små og store!

• Onsdag 6. februar feiret vi samefolkets dag! 6. februar 2019

Onsdag 06. februar markerte vi samefolkets dag i barnehagen. Dagen ble markert med høytidelig fellessamling, hvor fakta og kunnskap rundt samene ble formidlet av vår eminente Trond. Han brukte sang, joik, bilder, dramatisering og fortelling som virkemidler i samlingen. Til lunsj spiste vi deilig finnbiff med poteter og tyttebær, og til ettermiddagsmåltidet spiste vi samisk festbrød med ekte smør og brunost. En skikkelig fin markering!